το κλωσσόπουλο*

Χωρίς λόγια

*Κατάλληλο για όσους από εμάς είμαστε χοντρόπετσοι & αναίσθητοι : αν είστε μία ευαίσθητη ψυχή, καλύτερα να το αποφύγετε

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια που παραπέμπουν σε πλαστή διαδικτυακή προσωπικότητα, με ψευδές e-mail μιας χρήσεως και πλαστό ψευδώνυμο, δεν εγκρίνονται και δεν απαντώνται.

18 Responses to το κλωσσόπουλο*

 1. Ο/Η OMADEON λέει:

  Είχα δει και βίντεο με ακόμη χειρότερα, παρουσιασμένα από τον Πωλ ΜακΚάρντνέη, κι είχα φρίξει. Επειδή τρώω ολοένα και λιγότερο κρέας (1 φορά τη βδομάδα περίπου) θα ψάξω το θέμα καλύτερα, για βέγκαν / χορτοφαγία. Για αυγά… πρώτη φορα βλέπω ΤΙ παθαίνουν τα αρσενικά κοτοπουλάκια.

  Αν ο καπιταλισμός μεταχειρίζεται τον άνθρωπο σαν μέσο για κέρδος, δεν εκπλήσσει -βέβαια- ότι μεταχειρίζεται και τα ζώα χίλιες φορές χειρότερα.

  Στην πραγματικότητα βέβαια είμαστε παμφάγο ζώο, δεν είμαστε βιολογικά δομημένοι σαν χορτοφάγοι. Αλλά ο βασανισμός και η μαζική κακομεταχείριση τόσων πολλών ζώων δεν έχει καμμία σχέση με την παραδοσιακή ζωή σε σπίτια με κοτέτσια και άλλα ζώα, που η συλλογή αυγών ΔΕΝ έβλαπτε τις κότες και σποραδική θανάτωση ζώων για φαγητό δεν συνεπαγόταν τοση κακομεταχείριση.

 2. Ο/Η Кроткая λέει:

  δεν το βλέπω, απλά τουητάρω.

 3. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Кроткая,

  μήπως έπρεπε να το είχες δει πρώτα ?

 4. Ο/Η katabran λέει:


  καλησπέρα…

 5. Ο/Η L'Enfant de la Haute Mer λέει:

  OMADEON,

  έτσι όπως τα λές…

 6. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  katabran,

  καλησπέρα…
  (πάντα διακριτική με τα βίδεα!)

 7. Ο/Η elsa λέει:

  Δεν ξέρω πόσα τέτοια βίντεο φρίκης πρέπει να δει κανείς για να το πάρει απόφαση να βγάλει το κρέας από τη ζωή του… :(
  Εμένα μου έφτασε ένα, το βραβευμένο Earthlings (Γήινοι) που το συστήνω ανεπιφύλακτα, γιατί πιάνει σφαιρικά όλους τους τομείς της εκμετάλλευσης των ζώων από τον άνθρωπο (τροφή, ντύσιμο, διασκέδαση, πειράματα κλπ)και παρουσιάζει και την θεωρητική διάσταση του θέματος. Πολύ καλό, και με εξαιρετική αφήγηση από τον Joaquin Phoenix, μπορείτε να το κατεβάσετε αλλά και να το δείτε on line εδώ:http://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470#
  Το είδα πριν 4 χρόνια, σε 3 δόσεις γιατί με πιάναν τα κλάματα και το σταμάταγα. Δεν ξανάφαγα κρέας.
  Λίγο μετά, έψαξα κι άλλο το θέμα και είδα οτι και η κατανάλωση ζωικών προϊόντων που δεν προϋποθέτει σφαγή (γαλακτοκομικά, αυγά) κρύβει πίσω της την ίδια και περισσότερη φρίκη για τα ζώα.
  Μπορούμε μια χαρά χωρίς αυτά, χιλιάδες άνθρωποι το κάνουν, αν θέλετε πληροφορίες ευχαρίστως να βοηθήσω, εμένα με βοήθησε πολύ το ελληνικό http://www.veganforum.gr
  (γκρίζα διαφήμιση, τι συντονιστές είμαστε! :))

 8. Ο/Η L'Enfant de la Haute Mer λέει:

  elsa,

  στο ανθολόγιο υπάρχει και αυτό !

 9. Ο/Η elsa λέει:

  Άμα έχεις όρεξη (λάθος λέξη…) να το ανοίξεις το θέμα η φρίκη δεν έχει τέλος! Δεν ξέρω αν είχες διαβάσει ένα παλιότερο μήνυμά μου στους ΣΧΧ, για την «Παγκόσμια μέρα Παραγωγικών Ζώων», όπου παρέθετα βίντεο κινητής μονάδας παραγωγής ζωοτροφής από «ξοδεμένες» κότες αυγοπαραγωγικών μονάδων. Αυτές δηλαδή που προσωρινά γλύτωσαν την μοίρα των αρσενικών αδερφών τους στο παραπάνω βίντεο, πέρασαν μια άθλια ζωή στοιβαγμένες σε στενά συρμάτινα κλουβιά με ανοιχτά φώτα όλη μέρα για να γεννάνε συνεχώς, κι όταν η παραγωγή τους πέσει τις περιμένει αυτό:

  Θα έλεγε κανείς ότι είναι διεστραμμένη επιστημονική φαντασία, αλλά υπάρχει εταιρεία που φτιάχνει αυτά τα μηχανήματα, είναι η φινλανδική Petsmo (http://www.petsmoproducts.fi/en/tuotteet-chick-pulp/).
  Αντιγράφω από το site της:

  «Chick Pulp opens up a new dimension for the efficient processing of spent laying hens: With its closed system the unit slaughters the animals as stress-free as possible and produces the mash, that can be used for the feed and the petfood industry as well as biogas plants. Even infected flocks can be disposed of very efficiently and extremely safely directly on the farm.»

  Όταν λέμε οτι ο καπιταλισμός αλέθει τα πάντα, εδώ έχουμε τραγική κυριολεξία…

 10. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

  Δεν είμαι σίγουρος αν η αποχή από την κατανάλωση κρεάτος και προϊόντων του είναι η καλύτερη λύση. Ίσως μια στροφή σε βιολογικά προϊόντα από πιο μικρές/συνεταιριστικές παραγωγικές μονάδες; Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο του FairTrade και του Libero Mondo για κτηνοτροφικά προϊόντα.

 11. Ο/Η L'Enfant de la Haute Mer λέει:

  tsalapeteinos,

  ναι,
  αλλά αυτή δεν είναι κατάσταση !
  Τουλάχιστον η μαμά μου έχει 2,5 περίπου κότες
  στον κήπο της και τότε μόνο και αν,
  βλέπουμε από κοντά κανένα αυγό !

 12. Ο/Η elsa λέει:

  Η αποχή είναι σίγουρα καλύτερη λύση για τα ζώα που θα γλυτώσουν τη μιζέρια της αιχμαλωσίας (ακόμα και η βιολογικής κτηνοτροφία, προϋποθέτει σκλαβιά)και τη φρίκη της σφαγής, όμως,έτσι; :)
  Θέλω να πω, αν κάνει κάποιος τη σύνδεση μεταξύ του κομματιού κρέατος στο πιάτο του και του ζωντανού πλάσματος που υπήρξε, ή αν σκεφτεί την αντίφαση του να είμαστε στοργικοί απέναντι στα κατοικίδιά μας και να φερόμαστε σε άλλα ζώα σαν να είναι αναλώσιμα αντικείμενα, τότε δεν υπάρχει κανένα δίλημμα να διαλέξεις αυτή ή την άλλη «λύση», είναι μονόδρομος…
  Ένα «κλικ» είναι, αν συμβεί, απορείς πώς δεν σκεφτόσουν έτσι από πάντα! :)

 13. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  elsa,

  εσύ πού βρέθηκες τέτοια ώρα ?
  :)

 14. Ο/Η elsa λέει:

  @ Enfant:Είμαι από τα νυκτόβια σκατζοχοιράκια, βρε! ;)

  @ tsalapeteinos:
  Αυτό που περιγράφεις όμως, είναι η σπάνια εξαίρεση πια, όχι η κυρίαρχη κατάσταση, αλλιώς ούτε χασάπικα θα υπήρχαν, ούτε εκτροφεία, ούτε σφαγεία, έτσι δεν είναι;

 15. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

  Δεν είμαι ειδικός σε τέτοια ζητήματα αλλά νομίζω είναι λίγο υπερβολικό να τείθεται ηθικό ζήτημα περί διατροφικής αλυσσίδας. Από τη λίγη βιολογία που ξέρω ο άνθρωπος είναι παμφάγος και χρειάζεται και ζωικές πρωτεϊνες για μια ισορροπημένη διατροφή. Στην υπερκατανάλωση κρέατος και στη βιομηχανοποιημένη και βάρβαρη κτηνοτροφία ασφαλώς είμαι αντίθετος. Όπως και στο γεγονός ότι ένας Δυτικοευρωπαίος ή ένας Βορειοαμερικανός μπορεί να καταλώνει σε ένα χρόνο όσο κρέας ένας Αφρικανός δεν πρόκειται να φάει σε μια ολόκληρη ζωή.

  Δε θεωρώ έγκλημα την καταστροφή μιας ζωής για διατροφικούς σκοπούς, μέσα στα πλαίσια που αναφέρθηκα προηγουμένως. Διαφορετικά έγκλημα τότε μπορεί να θεωρηθεί, αν πάμε το σκεπτικό ένα «κλικ» παραπάνω, όταν ξεριζώνουμε ένα χόρτο για να το φάμε. Και το φυτό μια μορφή ζωής δεν είναι; Επειδή είναι λιγότερο συγγενική με τη δική μας σε σχέση με του ζώου την αντιλαμβανόμαστε δυσκολότερα μάλλον. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια επειδή έχω μάθει να προσεγγύζω τα θέματα καταρχήν ορθολογικά και «ταξικά».

 16. Ο/Η L'Enfant de la Haute Mer λέει:

  elsa,

  τα πιο πολλά σας την νύχτα βγαίνετε για την τροφή σας !

 17. Ο/Η elsa λέει:

  @ Enfant: Ναι, αλλά μην φοβάστε, τουλάχιστον όχι από μένα που είμαι χορτοφάγο! ;)

  @ tsalapeteinos: Για να μην κάνουμε κατάχρηση της φιλοξενίας του παιδιού (εκτός αν του αρέσει!), σου προτείνω -αν έχεις όρεξη- να διαβάσεις μια μεγαααααλη κουβέντα που είχε γίνει στους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα: http://wp.me/pPn6Y-1Tm

  Εκεί, παρέπεμπα σ’ ένα βίντεο για το θέμα «πονάνε τα φυτά;» http://www.youtube.com/watch?v=GLaIYY0u_BY
  και σε ένα σχετικό κείμενο:http://tinyurl.com/2vetzzq

  Α, και, συμφωνώ πολύ με την ορθολογική και ταξική προσέγγιση! :)

Μήπως θέλετε να γράψετε κάτι στο βιβλίο επισκεπτών; (Κεφαλαία, είτε Ελληνικά είτε Greeklish δεν θα δημοσιεύονται)

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: